Nerden çıktı bu Amerika?
Basketbol Milli Takım Coach'u Tanjeviç, ilginç açıklamalar yaptı.
22.7.2008
Milli Takım’ın başında ilk idmanına çıkan Tanjeviç, “ABD ve Litvanya ile yapacağımız hazırlık maçları, programımızın dışına çıkmamıza neden oldu” diye konuştu.
Antrenman için İtalya’dan geldi
A Milli Takım Coach’u Tanjeviç, İtalya’dan dönüp işbaşı yaparken, hazırlık dönemi hakkında ilginç açıklamalar yaptı. Tanjeviç, “Bu maçları erken oynayacak olmamızdan dolayı hazırlık programımızda değişiklik olacak. Bu bizim işimizi biraz zorlaştıracak. Kısa zaman içerisinde belli bir form seviyesine ulaşmak zorundayız. Çünkü oynayacağımız takımlar üst seviyedeler. Onun için işimiz biraz zor. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalar öncekilerden biraz farklı olacak. Hazırlıkların başında basketbol oynatmak zorunda kalacağız. Aslında ben böyle bir şey yaptırmam” dedi.
Tanjevic gençlere güveniyor
Takımın genç oyunculardan kurulu olduğunu kaydeden Tanjevic, “Sadece 4 tane daha önce bu heyecanı yaşamış oyuncu var. Genç oyuncuların çoğu iyi bir sezon geçirdiler. Geçen sezon yeterli ilerlemeyi gösterdiler, tahminlerime göre bu ilerlemeyi devam ettirecekler. Bu oyunculardan iyi bir takım olacak” diye konuştu. İlk önce Avrupa Şampiyonası eleme maçlarını geçmeyi hedeflediklerini belirten Tanjevic, “Umarım elemelerden çıktıktan sonra Avrupa Şampiyonası’na gidip güzel şeyler yapacağız. Kolay olmayacak biliyorum. Ama ben inanıyorum. Biz bunu başaracağız” diyerek sözlerini tamamladı.
Devler
çalışıyor
Polonya’da düzenlenecek 2009 Avrupa Şampiyonası’na katılabilmek için eylül ayında eleme grubu maçları oynayacak A Milli Basketbol Takımı, çalışmalarını bir günlük aranın ardından dün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Abdi İpekçi’de 2 saat süren antrenman, Tanjevic yönetiminde gerçekleştirildi. Milliler, antrenmanda kondisyoner Paola Belatti eşliğinde kondisyon çalışmaları yaptı.